Главная » 2013 » Февраль » 4 » Перші люди які висадяться на Марсі в 2023 році, додому не повернуться
21:10
Перші люди які висадяться на Марсі в 2023 році, додому не повернуться

Поки американський марсоход Curiosity досліджує Марс в автономному режимі, то в Нідерландах наповну силу проводяться підготовки до пілотованої місії на Червону планету.

 

Проект Mars One буде пропонувати квитки на Марс всім хто матиме бажання. Щоправда, квиток буде в одну сторону, що попереджає адміністрація цього проекту. Як розказують засновники даного проекту, сучасній техніці та науці не під силу забезпечувати повернення на Землю навіть невеличкого дослідницького зонду, не говорючи про людей.

 

Зі слів одного із керівників Mars One Баса Лансдорпа, ракета із 4 людьми на борту відправиться з Землі до Марса вже в 2023 році. Наперед, в 2016 та 2022 роках туди ж будуть запущені планетна база та запаси води, їжі та повітря.

 

Надіючись, що виявившись на поверхні Марса, люди будуть приступлені до наукових експериментів та пошуку слідів присутностей позаземного життя.

 

Спеціалісти попереджають, що місії прийдеться стикнутись із багатьма проблемами. Наприклад, добування кисню планується із води, що лежить під поверхнею Червоної планети, але ще достовірних водяних родовищ на Марсі не було виявлено.

 

Більше того, сильні вітри зможуть розкидати спускові апарати дуже далеко один від іншого, а чи получиться космонавтам пройти хотя б пару десятка кілометрів пішки до місця висадки власної бази, ще невідомо.

 

Фінансування польоту в одну сторону планується за кошти реаліті-шоу, яке буде транслюватиме по телебаченню.

 

Можливость спостерігатти за подорожжю та побутом "марсонавтів" можливо притягне публіку, зате трансляція щодо закінчення життя "марсонавтів" в космосі зможе виявитись протизаконною, підкреслюють спеціалісти.


Просмотров: 322 | Добавил: Andre99 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]