Главная » 2011 » Июнь » 19 » Артем Кравець: "З Іспанією кожен має зіграти на 120%"
12:10
Артем Кравець: "З Іспанією кожен має зіграти на 120%"

На регламентній прес-конференції перед завершальним матчем групового етапу Євро (U-21) Україна – Іспанія наставник нашої збірної Павло ЯКОВЕНКО розповів чим команда займалася в останні дні, та поділився думкою про суперника:

- На сьогодні ситуація склалася таким чином, що якщо команда переможе – нас будете хвалити, казати, що всі молодці, а в разі невдалої гри нас будете сварити. Ми будемо намагатися зробити все, щоб почути від вас утішні слова на нашу адресу. Йде планомірна підготовка до гри, стан у хлопців, можна сказати, хороший, бойовий. Немає жодної знервованості, побоювань. Зараз проходить вивчення суперника – збірної Іспанії. Їхній стиль гри один, він не змінюється, значить, потрібно думати, що їм протиставити. Над цим зараз і працюємо. Три дні вихідних – це 72 години відновлювального часу. Їх повністю вистачає, щоб команда виглядала не втомленою, а боєздатною.

- Зазвичай, пік форми команди доводиться на другий-третій матч групового етапу. Коли він має настати за вашими прогнозами?

- Ми планували, що із самого початку команда буде в хорошому стані, з першої гри почне набирати очки, а не поступово й поетапно. Адже тут кожна гра може стати вирішальною. Але ситуація склалася так, що в першому матчі поступилися, в другому результат був кращим. У третьому поєдинку, сподіваюся, все буде гаразд.

* * *

Під час тренування, яке було відкритим для журналістів перші 15 хвилин, не всі футболісти нашої команди охоче погоджувалися на інтерв’ю. Взагалі, останнім часом умовити гравців поділитися думкою про суперника чи прокоментувати попередню гру коштує великих зусиль. Утім, хлопців можна зрозуміти. Враховуючи негативне ставлення, яке склалося до них у пресі, і багато критичних відгуків з боку вболівальників, вони, звичайно, вважають за краще звести своє спілкування з журналістами до мінімуму. Для Інформаційного відділу ФК «Динамо» нападник Артем КРАВЕЦЬ зробив виняток:

- Чи вистачить трьох днів для відновлення після матчу з англійцями?

- Так, складніше було після чехів, коли наступний матч був через два дні на третій. Перед поєдинком із Англією в нас змінилося майже півскладу, ми були свіжішими. У тій грі тренерський штаб дав можливість відпочити групі людей. Це дає підстави думати, що з іспанцями у нас буде більше сил, адже свої два матчі в групі суперник провів майже одним складом, а в нас була ротація. Словом, до недільної гри ми маємо підійти в хорошому стані.

- Після поразки від чехів збірна помітно додала, через що зіграла внічию з англійцями. Чи відчуваєте в собі сили з Іспанією зіграти ще краще?

- Звичайно, відчуваємо! Гадаю, якщо кожен вичавить із себе 120%, нам до снаги грамотно зіграти з іспанцями та перемогти.

- Яка думка склалася про цього суперника?

- Ми вчора розбирали іспанців. Хороша команда, технічно підкована, але якщо проти них зіграти правильно, цілком можливо перемогти. Гадаю, Павло Олександрович знає, як це зробити, підкаже нам, і всі разом, сподіваюся, досягнемо потрібного результату.

- Преса міста Хернінг високої думки про вашу гру, називаючи вас «темною конячкою» у складі збірної України. Чи готові відповідати такій характеристиці й піднести сюрприз на цьому чемпіонаті Європи?

- На мій погляд, будь-який гравець нашої збірної готовий піднести сюрприз, зокрема, в майбутньому матчі з іспанцями. У ньому буде вирішуватися все.

- Вас ще назвали послідовником Шевченка, Реброва й Вороніна...

- Я вже давно ніяк не реагую на подібні порівняння. Не прагну бути схожим на когось, а просто намагаюся проявляти себе.

Категория: Футбол | Просмотров: 273 | Добавил: Andre99 | Теги: Динамо | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]