Главная » 2013 » Февраль » 4 » Curiosity вперше пробурив поверхню Марса
20:57
Curiosity вперше пробурив поверхню Марса
Дослідницький апарат Curiosity вперше випробував свій бур на поверхні Марса: робот кілька разів ударив буром по скельній породі на поверхні Кратера Гейла.
Фото: NASAФото: NASA

На отриманих марсоходом світлинах видно сліди від зубила. До цих пір поверхню Червоної планети бурити не пробували. Як повідомлялося раніше, Curiosity своєю метою вибрав незвичайні скельні породи за півкілометра від місця посадки.

Перед початком буріння марсіанської породи фахівцям NASA необхідно було впевнитися в тому, що бур працює належним чином.

"Поки що з бурінням усе виходить добре, на перших етапах ми далеко просунулися. Порода, схоже, досить м'яка і легко піддається. Це обнадіює", - говорить професор Джон Гротцінгер з проекту Curiosity.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марсіанські хроніки Curiosity. Чим займається марсохід?

Буріння поверхні Кратера Гейла Curiosity допоможе фахівцям із NASA з'ясувати, чи могли на Марсі жити бактерії. Відкладення порід містять інформацію про умови, при яких вони утворилися.

Нагадаємо, Curiosity висадився на поверхні Марса 6 серпня 2012 року і за шість місяців протестував майже всі свої прилади, виявив пересохлий струмок, а також провів аналіз марсіанського ґрунту і виявив у ньому сліди хлору і кисню.

Також пізініше Американське космічне агентство NASA заявило про планивідправити на Марс у 2020 році ще один дослідницький апарат, робота над яким незабаром розпочнеться.

Просмотров: 308 | Добавил: Andre99 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]